středa 19. ledna 2011

Vánoce v 21. století

Skončily dny spěchu a stresu, kdy se přes česká břicha převalila horda nejlevnějších nekvalitních potravin, které za hranicemi nežerou ani prasata. Většinou jsme stihli vykydat zbytečnosti z našich domovů do popelnic nebo aspoň do jejich těsného okolí. Volná místa ihned zaujaly kupy jiných více či méně potřebných věcí. Bezdomovci pak udělali poslední kontrolu popelnic, propletli se mezi kilometry vánočního papíru a izolepy a zkypřili naposled jejich obsah. Popelnice se odvezly daleko, kde už jejich obsah zajímá málokoho, všude čisto, všude klid a mír. Vše zasypáno sněhem, idyla. Pomalu se ale začínají chystat střelmistři na svoje pompézní oslavy konce roku, ti po sobě stejně jako páníčci po svých 4nohých bestiích, neuklízejí.
Přežili jsme střelbu, vzdory všude hlásané krizi, byla opět vcelku vydatná. A v lékárnách už vyměňujeme na policích přípravky na odstranění následků přežírání za přípravky na plnění novoročních předsevzetí - hubneme do plavek!
Do plavek? Ano, budou se hodit - 2x denně 40 minut plavu nebo se dokonce utápím v hovnech cestou do práce a z práce. Roztátý sníh na mě stříkají často páníčci ze svých limuzín vezoucí své čokly do hezčího prostředí.
Nezbývá než poděkovat všem, kdo se přičinili o tu vánoční atmosféru!

Žádné komentáře:

Okomentovat