čtvrtek 3. července 2008

Motorkáři

Už se stalo trochu pravidlem, že tu vyjadřuji hlavně svoje negativní zkušenosti s některými svými spoluobčany. Dnes bych se speciálně zaměřil na motorkáře, a to z pohledu cyklisty a chodce.
Stále častěji se stává, že se kdejaký hejsek dostane k penězům a koupí si za ni plochodrážní silnou motorku. A jelikož ho asi po chvíli omrzí se s ní vytahovat před stejně postiženými kamarády na místech tomu určených, vyrazí do ulic mezi lidi.
Jelikož nyní jižu v Brně Bystrci, odkud není daleko na Masarykův okruh, vím jaký dělají motorky rámus po okolních lesích - zvěř si snad musí myslet, že už lidi dělaj ohňostroj i ve dne. Když jezdci skončí s brajglem v lese hned vedle obory, pokračují volně třeba cestou domů v kopcích mezi Žebětínem a Kohoutovicemi, což je i moje oblíbená cyklistická trasa. Než stihnu vydupat poměrně strmý dlouhý úsek motorka vyjede a sjede dolů 3x, pokaždé prolítne asi metr ode mne s neskutečným jekotem, při kterém tuhne krev v žilách, o šíleném smradu nemluvě.
Některým nestačí ani to a pokoušejí se ze svého stroje vyždímat co to jde přímo v centru, třeba před naší lékárnou, kde přechází ulici tolik lidí. Kdyby motorkáři někdo nakročil omylem do cesty, je po něm. Zdá se, že to ale těm často nabušeným chlapům stojí za to. S arogancí jim vlastní se nám asi snaží ukázat, že oni na to mají a to, že nejedeme s nimi je náš problém.
Na krku místo hlavy chrastítko a testosteron z toho jen kape, vrm wrmm wwrrrrrmmmmmm...

Žádné komentáře:

Okomentovat